четвер, 13 серпня 2015 р.

Село моє - краплиночка на карті


    Село...Багате, щасливе, уквітчане... Оксамитово-темними стрічками стеляться гори, подвір"я та будинки потопають у буйній зелені, з гір шумливими потічками збігає чиста, прозора вода річки Уж. Живуть тут привітні та добрі люди.
    Коли ми чуємо трепетні слова про рідну домівку, вони завжди сприймаються зі щемом в душі, з гордістю від того, що ми тут народилися, у цьому прекрасному, гірському селі, яке називається -
                                СІЛЬ.

                              Добрий день усім вам люди
                              Кого сюди стежина привела.
                                                                     Ми сьогодні відзначаємо
                                                                     Чудове свято - День села.



           Такими чудовими словами запросили відзначити 416 -ту річницю з часу першої згадки про село  ведучі Юліана Гриб та  Олександр Готра. Масове святкування Дня села у Солі проходить вже третій рік, як у минулі роки так і цього року святкування проходило на початку серпня, воно також приурочене річниці представлення символіки - Герба та Прапора нашого села.
     Ініціатором цього святкового дійства, як і минулого разу, виступив Солянський сільський голова Василь Опаленик.
Саме дійство відбувалося на площі перед сільським клубом, де була розташована сцена. Святкову атмосферу підтримували атракціони та дитячі каруселі.


    Радувала очі виставка вишитих бісером картин умільців села Вацьо Тетяни Василівни,Літак Іванни Михайлівни, Колач Оксани Михайлівни, Цифра Надії Сергіівни.На виставці були  предметів народного побуту та рушники. 




       Офіційне відкриття свята розпочалося з вступного слова Солянського сільського голови Василя Опаленика. У своїй промові він привітав усіх краян із Днем села, побажав всім міцного здоров’я, добробуту, благодаті та, звичайно ж, святкового настрою. Особливо Василь Юрійович закликав односельчан берегти ті звичаї і традиції, носіями яких вони є, адже село є криницею нашого родоводу, нашою маленькою Батьківщиною, без якої ми не уявляємо свого майбутнього.
    Для привітального слова на сцену запрошували:  виконуючого уповноваження  голови районної державної адміністрації Вадима Олексійовича Шелемона, та виконуючого уповно- важення голови районної ради Василя Івановича Ригана. Не обійшлося на святі і без нагород, подяк, грамот .



    Не обминули увагою і тих односельчан, які воювали в Афганістані, пройшли Чорнобиль, сьогодні знаходяться в зані АТО. Опісля хвилиною мовчання було вшановано пам'ять тих , хто загинув на Сході України.       
   Піснями, танцями, дотепним гумором, поетичним словом, щирими побажаннями вітали мешканців села та гостей колектив художньої самодіяльності с. Костринська Ростока , вихованці дитячого дошкільного закладу села та  юні таланти нашого села.
                                                             




              Гості з села Дубриничі                                                                                                                                                                    
                                                                                                                           
                                                                      



       

Немає коментарів:

Дописати коментар