суботу, 26 квітня 2014 р.

Чорнобиль не має минулого часу

26 квітня – День скорботи
"Чорнобиль не має минулого часу"



26 квітня 2014 року – двадцять восьма річниця Чорнобильської катастрофи, найбільшої в історії аварії на атомній електростанції. Аварія, що сталася на Чорнобильській атомній станції в квітні 1986 року, залишається найдраматичнішою та найважчою за своїми наслідками катастрофою в сучасній історії. Вона і зараз впливає на життя мільйонів людей. Її масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії – наших співвітчизників. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.
Сотні добровольців тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці.Страшна трагедія не обминула і жителів нашого села. .Один з ліквідаторів цієї катастрофи -  Кузей Анатолій. Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя нашого краю, назавжди залишаючи у пам’яті народній подвиг ліквідаторів.
Вічна пам’ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана та вдячність героям ліквідаторам.
26.04.2014 ми спробували згадати про ті страшні дні ядерної катастрофи, пом’янути людей, які віддали своє життя у страшній пожежі за наше щасливе майбутнє, запам’ятати, що атом є не тільки мирним, але й смертоносним, «тихою і лагідною підступною смертю».
Минуть роки і десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії все одно хвилюватиме людей – тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, хто народився далеко від покривдженої землі. Цей день завжди об’єднуватиме всіх одним спогадом, однією біллю, тривогою, печаллю, надією.


Немає коментарів:

Дописати коментар